skip to Main Content
Κρέμα με ρικότα και λεμόνι “μπρουλέ”

Κρέμα με ρικότα και λεμόνι “μπρουλέ”

 

Γλυκιά κρέμα τυριού αρωματισμένη με μέλι και λεμόνι και κρούστα ζάχαρης

Συστατικά

  • 2 φλ. φρέσκια ρικότα
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ σούπας ζάχαρη
  • φρέσκα βατόμουρα

Τρόπος μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη ρικότα με το ξύσμα λεμονιού και το μέλι μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  • Μοίρασε την κρέμα σε τέσσερα πυρίμαχα μπολάκια και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
  • Πασπάλισε ομοιόμορφα την επιφάνεια της κρέμας με την ζάχαρη.
  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και τοποθέτησε τη σχάρα στην ψηλότερη θέση.
  • Βάλε το ταψί με τα μπολάκια στο φούρνο και ψήσε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να κάνει φουσκάλες.
  • Άφησε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά, γάρνιρε με τα βατόμουρα και σέρβιρε.

source

Back To Top